Lakha Lama, født Thupten Dorjee i Tibet i 1942, blev i en alder af fem anerkendt som en tulku, en reinkarnation af den tidligere Lakha Lama fra Batang. Han blev tronet som den 20. Lakha Rinpoche og blev den åndelige leder for mere end 100.000 mennesker i det østlige Tibet. Han kom til Danmark i 1976 og har siden 1982 delt sit liv med sin kone Pia Kryger.

Lakha Lamas klare sind og varme hjerte har rørt tusindvis af hjerter og sind. Mange siger, at hans dybe indsigt og visdom har sat dybe uudslettelige spor, som ændrede deres liv for altid, og at ord ikke er nok til at udtrykke den indflydelse, Lakha Lama har haft på deres liv.

På trods af hans ydmyge og stille natur opdagede medierne Lakha Lama og er fortsat med at rapportere om hans ekstraordinære liv, tværkulturelle arbejde, livsfilosofi og hans mange velgørende aktiviteter.

Som højtstående lama er mange fotos blevet bevaret siden Lakha Lamas blev anerkendt som øverste åndelige leder af Batangfolket i Tibet, gennem hans tid som flygtning i Indien og senere som dharmalærer i Vesten. Der er også billeder af Lakha Lama som ægtemand, far, bedstefar og ven. Hvert billede er forbundet med minder og anekdoter.