Podcast

Oceaner af indspillet undervisning

Foreningen Simply Sharing er i besiddelse af utallige lydoptagelser fra Lakha Lamas undervisning. Lakhalama.org-projektet forventer at udgive flere episoder af “De 8 Vers til Træning af Sindet” i løbet af de kommende måneder. Med din økonomiske støtte vil vi være i stand til at udgive mange flere timer af Lakha Lamas værdifulde undervisning, sammen med transskriptioner. Du kan give donationer på www.simplysharing.org.

Lama Atisha (980-1054 e.Kr.) introducerede lojong-traditionen fra Mahayana-praksis i Tibet (en praksis også kendt som “sindtræning” eller “tanketransformation”). Lojong er indbegrebet af læren i Mahayana, idet målet er at eliminere både en selvglad holdning og klamren til selvet. Ligesom stadierne i læren om vejen er sindstræningen en tradition, der er omfattet af alle de tibetanske retninger. Lojong-rodteksten blev komponeret af Kadampa Geshe Langri Tangpa (1054-1123).

Kilder:
FPTM, Fonden til bevarelse af Mahayana-traditionen
https://fpmt.org/edu-news/lojong-training-the-mind-in-virtue

LYWA, Lama Yeshes Visdomsarkiver
https://www.lamayeshe.com/article/eight-verses-thought-transformation

INTRODUKTION

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama sætter scenen – eller rettere sindet – for undersøgelse af og arbejde med de 8 Vers til Træning af Sindet.

VERS 1

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler den dybere mening og forståelse af det første vers, der handler om at se alle væsener som dyrebare og værdsætte dem.

VERS 2-3

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler, hvordan man modvirker arrogance og udvikler respekt ved at fremelske en ydmyg holdning samtidig med at undersøge og tæmme sindet.

VERS 4

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler hvorfor og hvordan, man åbner op for mennesker og situationer, man finder ubehagelige, ved at bruge dem som en mulighed for at træne tålmodighed.