Podcast

Oceaner af indspillet undervisning

Foreningen Simply Sharing er i besiddelse af utallige lydoptagelser fra Lakha Lamas undervisning. Lakhalama.org-projektet forventer at udgive flere episoder af “De 8 Vers til Træning af Sindet” i løbet af de kommende måneder. Med din økonomiske støtte vil vi være i stand til at udgive mange flere timer af Lakha Lamas værdifulde undervisning, sammen med transskriptioner. Du kan give donationer på www.simplysharing.org.

Lama Atisha (980-1054 e.Kr.) introducerede lojong-traditionen fra Mahayana-praksis i Tibet (en praksis også kendt som “sindtræning” eller “tanketransformation”). Lojong er indbegrebet af læren i Mahayana, idet målet er at eliminere både en selvglad holdning og klamren til selvet. Ligesom stadierne i læren om vejen er sindstræningen en tradition, der er omfattet af alle de tibetanske retninger. Lojong-rodteksten blev komponeret af Kadampa Geshe Langri Tangpa (1054-1123).

Kilder:
FPTM, Fonden til bevarelse af Mahayana-traditionen
https://fpmt.org/edu-news/lojong-training-the-mind-in-virtue

LYWA, Lama Yeshes Visdomsarkiver
https://www.lamayeshe.com/article/eight-verses-thought-transformation

INTRODUKTION

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama sætter scenen – eller rettere sindet – for undersøgelse af og arbejde med de 8 Vers til Træning af Sindet.

VERS 1

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler den dybere mening og forståelse af det første vers, der handler om at se alle væsener som dyrebare og værdsætte dem.

VERS 2-3

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler, hvordan man modvirker arrogance og udvikler respekt ved at fremelske en ydmyg holdning samtidig med at undersøge og tæmme sindet.

VERS 4

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler hvorfor og hvordan, man åbner op for mennesker og situationer, man finder ubehagelige, ved at bruge dem som en mulighed for at træne tålmodighed.

VERS 5

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler, hvordan vi kan afstå fra at engagere os i vinder-taber-paradigmet og dermed opnå et roligere og mere fredfyldt sind.

VERS 6-7

Juli 2015, Bisserup

Lakha Lama deler, hvordan vi kan bruge modgang, smerte og sygdom til at styrke vores indre ro og mentale styrke, og rense vores negative karmiske mønstre.