Publikationer

Artikler

Foto: Robert V Ruggiero

Vejen til fred på buddhistisk vis

Af Lakha Lama (2002)

I den buddhistiske filosofi er vor tidsalder beskrevet som katastrofernes tid. Forklaringen ifølge de gamle buddhistiske skrifter er, at det menneskelige sind i denne tid er domineret af ubegrænset begær, der fører til aggressioner og had. Det fører til ignorance overfor den globale harmoni.

De Tre Juveler: Buddha, Dharma og Sangha

Buddha, Dharma og Sangha

Af Lakha Lama (2006)

Mange mennesker opfatter buddhismen som en religion, der er meget anderledes end andre religioner. Jeg oplever buddhismen som en meget værdifuld filosofi for alle mennesker på tværs af trosforskelle. En filosofi, der giver en dybere forståelse for vores egne mentale handlinger, der skaber lidelse eller fred.

H.H. Dalai Lama XlV krydser Himalaya

Hjemløs i 50 år

Af Lakha Lama (2009)

Jeg var selv blandt de første tibetanske flygtninge der krydsede de sneklædte Himalayabjerge og nåede grænsen til Indien lige efter H.H. Dalai Lama en kold dag i marts året 1959, kun lige akkurat med livet i behold. Vi havde reelt mistet alt: vores fædreland, familie, hjem og alle personlige ejendele.

Bog

Det enkle i at dele

Af Lakha Lama (2009)

Lakha Lama lærer os igen og igen, at meget af vores smerte og forvirring er unødvendig og af denne grund uægte. Han forklarer, at en lille stille og koncentreret analyse af, hvad der foregår i vores sind, vil lette vores spændinger og usikkerheder og give vores naturlige venlighed mere plads til at komme til udtryk og til at udvikle sig.

Album

Executive Producer: Finn Byrum

Mange dybe samtaler mellem Lakha Lama og Finn Byrum i det nordvestlige Jylland banede vej for skabelsen af dette smukke og meditative album med tibetanske mantraer og bønnesange udført af Lakha Lama – læs mere …

Tibetan Peace Prayer

Stilhed er ikke fravær af lyd.

Stilhed er en sindstilstand, en væren, der vokser ud af vores sande essens, når vi formår at give slip på vores modstand, vores fordomme og vores angst.

Lakha Lamas recitationer og ønskebønner bygger bro over kløften af modstand, fordomme og angst og viser vejen til den inderste essens, ind i stilhedens nærvær.

Giv slip nu og lad dig føre gennem porten af Lakha Lama. Hvis du ser en lille dør så husk, at små døre nogle gange åbner ind til store rum.

— Lars Muhl